Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ. ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Πέμπτη 09/03/2023, το σχολείο μας πραγματοποίησε στον χώρο του αμφιθεάτρου του 2ου Ε.Κ. Πάτρας, εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας, κ. Μιχαλόπουλος Βασίλειος.

Αρχικά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι παρακάτω δράσεις που έχουν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους:

1. Αφίσες που δημιουργήθηκαν από τους/τις μαθητές/τριες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, για τις εκδηλώσεις με θέμα “ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – Μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης – συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων”, που διοργανώθηκαν από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες έχουν τυπωθεί σε διάσταση 50×70 cm για ανάρτηση στα σχολεία της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας. Παρουσίασαν: η μαθήτρια Γαλάνη Παρασκευή, ο μαθητής Χρονόπουλος Χρήστος και η εκπαιδευτικός κα Παπαρροδοπούλου Φωτεινή, ΠΕ89.01.

2. Παρουσίαση για το Bullying από τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής του σχολείου κα Τσιλιμάγκου Σοφία, ΠΕ87.09 – ΠΕ23.

3. Βίντεο των μαθητών/τριών του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας (τμήμα ΒΥΠΕ1) για συμμετοχή στην εκστρατεία “Μίλα τώρα”, που οργανώνεται από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το “YouSmile”. Παρουσίασε η εκπαιδευτικός κα Σειρηνάκη Ελένη, ΤΕ01.30.

4. Εργασίες Δημιουργικής Γραφής με μηνύματα αγάπης με θέμα “Φίλε συμμαθητή…” που γράφτηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών από τους/τις μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης. Παρουσίασαν οι παρακάτω μαθητές/τριες και η εκπαιδευτικός κα. Γκοτσοπούλου Ελένη, ΠΕ02:

  • Α΄ Τάξη: Καλπουζάνη Παναγιώτα, Κάτσενος Γεώργιος, Λύτρα Ευφορία, Μπρούλια Νίκη, Παπουτσάκη Αναστασία, Σμπούκη Γεωργία, Σμπούκη Μαρία, Στεφανάτου Φερενίκη.
  • Β΄ Τάξη: Ζολώτα Μαρία, Παναγοπούλου Όλγα, Τσιχλιά Χριστίνα
  • Γ΄ Τάξη: Αγαλοπούλου Ελένη, Μητροπούλου Αικατερίνη, Νέγκα Βασιλική

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ημερολόγια Εκφοβισμού».

Τεχνική υποστήριξη: Βαλαχάς Ιορδάνης, ΠΕ82
Φωτογραφίες: Πατσιαλού Κωνσταντίνα, ΠΕ89.01