Εκτύπωση

Τα Ευρωπαϊκά βήματα του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας

micro erasmusΜαθητές και καθηγητές του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας συμμετείχαν φέτος, για 5η συνεχή φορά, στα Ευρωπαϊκά προγράμματα μετακίνησης και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ERASMUS +.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος, 12 μαθητές (Βλασοπούλου Μαρία, Ζάλομπα Ναταλία, Λαζανά Χριστίνα, Μπίντα Σοφία, Παπαστεφανάτου Κατερίνα, Τσοράπε Ντενάντα, Ζορμπάς Κώστας, Κλοκώνης Νικόλας, Πούλιος Ηλίας, Κούρτι Ερμάλ, Ντουράι Τζουλιάνο, Τσαγγαράς Αντώνης) και 2 καθηγητές (Σταμπουλή Τζιάνα, Στεφανόπουλος Κώστας) μετέβησαν στην Σεβίλλη, Ισπανίας, για διάστημα 14 ημερών.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης τους ήταν η Βελτίωση και Ενίσχυση των Προοπτικών Σταδιοδρομίας, μέσα από τις Σύγχρονες Εφαρμογές του Διαδικτυακού Τουρισμού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Σεβίλλη,  επισκέφτηκαν και συνεργάσθηκαν με την εταιρεία Naturanda, εξειδικευμένη στον περιβαλλοντικό τουρισμό,  την Puro Mundo, ειδική στην μετακίνηση ομάδων νέων ανθρώπων, το τετράστερο Hotel Hospes, αλλά και το Hostel Flamenka τα οποία αντλούν την πελατεία τους από το διαδίκτυο, τις τουριστικές υπηρεσίες του Δήμου, όπου προσφέρονται τουριστικές πληροφορίες σε πάνω από 2,5 εκατ άτομα ετησίως, το Μουσείο ? Εργαστήριο του Φλαμένγκο το οποίο είναι on line με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου διαπίστωσαν πώς ένας τοπικός χορός έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, το ΕΠΑΛ  EUSA το οποίο έχει τομέα Τουριστικών σπουδών κλπ.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών επισκέψεων, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και ακόμα επισκέφθηκαν τις πόλεις Κάντιθ και Γρανάδα (ανάκτορα Alhambra).

Πρέπει να σημειωθεί ότι το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ πρωτοπορεί στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση των εργαζόμενων μαθητών, οι οποίοι ανήκουν σε μεγάλο φάσμα ηλικιών, υλοποιώντας συνεχώς   Ευρωπαϊκά προγράμματα δια βίου μάθησης.

Οι μαθητές μετακινούνται  σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπου μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες επισκέψεις, αποκτούν υψηλού επιπέδου πρακτική εμπειρία,  βελτιώνουν τα επαγγελματικά τους προσόντα,  προωθούν  τις ατομικές τους ικανότητες και λαμβάνουν τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ώστε, να  εισέρχονται ευκολότερα στην αγορά εργασίας.

Εγγραφή