1ο Βραβείο στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα» – Συμμετοχή στο 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα»

5EPALΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ

Μια ακόμα σημαντική διάκριση για μαθητή του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την πρόληψη του καπνίσματος με θέμα «Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα», που διοργάνωσε το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο μαθητής της Α΄ Τάξης ΕΠΑΛ Κωνσταντίνος Χολέβας απέσπασε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό, στην κατηγορία Λυκείου, για το έργο του με θέμα “NO SMOKING RECORDS – Music for your life!”.

Το έργο αποτελεί έμπνευση για όλους μας, καθώς τονίζει τη διασκέδαση σε έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα για ένα υγιές και γεμάτο μελωδίες μέλλον. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Ο -εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- Διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του 13ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly». Εκτός από τους/τις παρευρισκόμενους/ες, δόθηκε δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης μέσω livestreaming στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο YouTube.

Θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε ο εμπνευστής όλης της προσπάθειας, επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE, και πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Παναγιώτης Μπεχράκης. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Γιάννης Kατσαρός, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε η απονομή των βραβείων στους/στις μαθητές/τριες που ξεχώρισαν με τα ζωγραφικά τους έργα, μέσα από τα οποία έδωσαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης προς τους νέους να επιλέξουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μακριά από το κάπνισμα. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 160 μαθητές/τριες της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, των τριών τάξεων Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, υπήρχε ταυτόχρονη σύνδεση μέσω Webex.

Στον μαθητή Κωνσταντίνο Χολέβα απένειμε το βραβείο η πνευμονολόγος κα Άννα Τζώρτζη. Ο μαθητής, αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές του διαγωνισμού για το βραβείο και τους εκπαιδευτικούς του για τη βοήθεια της συμμετοχής του, τόνισε ότι:

«ως πρώην καπνιστής -είμαι αντικαπνιστής τα τελευταία τέσσερα χρόνια- θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω στην προσπάθεια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ώστε τα νέα παιδιά να μην μπουν σε αυτόν τον δρόμο (του καπνίσματος) που δεν προσφέρει τίποτα».

Τα έργα που βραβεύθηκαν έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Συνεδρίου εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», και τις βραβεύσεις των μαθητών/τριων που διακρίθηκαν στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Διασκέδαση Χωρίς Κάπνισμα», στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης στο Youtube, ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ.

Συγχαρητήρια στον μαθητή μας Κωνσταντίνο που μας έκανε περήφανους!

Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Ιωάννης Κοψίνης, ΠΕ08 Καλών Τεχνών – Κωνσταντίνα Πατσιαλού, ΠΕ89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών.