«Πάτρα: Μία λέξη, χίλιες εικόνες»

5EPALΠολιτιστικά, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα «Πάτρα: Μία λέξη, χίλιες εικόνες», έχει ως βασικό σκοπό να αναδείξει την Τοπική Ιστορία με τη βοήθεια τόσο της Λογοτεχνίας όσο και της Φωτογραφίας. Γι? αυτόν τον λόγο, έγινε αναζήτηση και διερεύνηση λογοτεχνικών κειμένων με κριτήριο επιλογής τους την άμεση σύνδεση των συγγραφέων με την Τοπική Ιστορία, καθώς στο σύνολό τους γεννήθηκαν στην Πάτρα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, που ωστόσο ζουν ή έζησαν στην πόλη για πάρα πολλά χρόνια. Για την υλοποίηση του προγράμματος, αρωγοί ήταν οι λέξεις. 

Λέξεις που συναντήσαμε στα έργα των πεζογράφων και ποιητών με την Πάτρα να αποτελεί την πηγή έμπνευσής τους, λέξεις που μας ενέπνευσαν κι οδήγησαν το βλέμμα μας εκεί που οι ίδιοι οι συγγραφείς -πιθανόν- κοιτούσαν. Στοχεύσαμε με τον φακό της φωτογραφικής μηχανής και αιχμαλωτίσαμε εικόνες της Πάτρας.

Πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι, με το οποίο ανακαλύψαμε την αξία της Τοπικής Ιστορίας. Μέσα από αυτό παρατηρήσαμε τις ομορφιές του τόπου μας, βιώσαμε και κατανοήσαμε τις ιδιαιτερότητές του, ήρθαμε σε επαφή με τεκμήρια της ιστορίας του, καταγράψαμε με φως όσα με λόγια έχουν γραφεί, συγκρίναμε το παρελθόν με το παρόν και δημιουργήσαμε το δικό μας έργο.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Πατσιαλού Κωνσταντίνα ΠΕ18.26, Στρατούλια Ευγενία ΠΕ18.11

Μαθήτριες που συμμετείχαν (από τις τάξεις Β΄ Γραφικών Τεχνών και Β΄ Νοσηλευτικής): Βελάνα Αντιγόνη, Καραβασίλη Αλεξία, Κοσίχ Ναταλία, Μιχαλοπούλου Μαρία, Παπαστεφανάτου Αικατερίνη, Πλώτα Θεοδώρα, Στεφανοπούλου Κωνσταντίνα, Σύροβα Ολένα, Τσοκανά Αρτεμησία, Φωτεινοπούλου Φωτεινή, Χάλα Ζωή.

Παρουσίαση εδώ.