2η επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ουγγαρία

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Την Παρασκευή 19/04/2024, το 5o Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας, στo πλαίσιo του προγράμματος Erasmus+ κινητικότητα εκπαιδευτικών, υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς από το σχολείο Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium της πόλης Békéscsaba της Ουγγαρίας.

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί να επισκεφτούν επιχειρήσεις της Πάτρας, οι οποίες προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε αποφοίτους ΕΠΑΛ.

  • Η ημέρα ξεκίνησε με μία επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου ο πρόεδρος μάς ενημέρωσε για τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούν, καθώς επίσης και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα.
  • Στη συνέχεια, είχαμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο εργοστάσιο του Εντελβάις όπου παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παραγωγής παγωτού καθώς και άλλων γλυκών.
  • Έπειτα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρεία ΨΥΚΤΟΘΕΡΜΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε., όπου περιηγηθήκαμε στον χώρο παραγωγής επαγγελματικών ψυγείων και ενημερωθήκαμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
  • Στο τέλος της ημέρας, οι Ούγγροι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σχολείο μας ένα εργαστηριακό μάθημα του τομέα Μηχανολογίας.

Υπεύθυνοι δράσης:
Παναγιώτης Αναγνώστου, ΠΕ04.01 Φυσικών – Διευθυντής
Χριστόφας Σιάχος, ΠΕ82 Μηχανολόγων
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Καλλιόπη Ζίχναλη, ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας