Διάκριση στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης για τη μαθήτριά μας Φερενίκη Στεφανάτου

5EPALΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ

Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Φερενίκη Στεφανάτου του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, μας έκανε περήφανους, αφού με το ποίημά της «Γυναίκα» διακρίθηκε αποσπώντας Γ΄ Έπαινο στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα”.

Για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές-τριες του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας αποφάσισαν να αναμετρηθούν στο -ομολογουμένως δύσκολο- πεδίο της ποίησης. Με την ενθάρρυνση της Φιλολόγου κας Ουρανίας Νίκα, οι εξής οκτώ μαθητές-τριες του σχολείου μας υπέβαλαν τις συμμετοχές τους: Στέλιος Βλάχος, Χάρης Καγιάς, Παναγιώτα Καλπουζάνη, Αρχοντούλα Λαλιώτη, Έφη Λύτρα, Χριστίνα Μέρμελα, Ιουλία Παπαγεωργίου, Φερενίκη Στεφανάτου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους-ες

Όπως μάθαμε, οι φετινές συμμετοχές στον Διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας στην κατηγορία των «μαθητών Λυκείου» τις 362 συνολικά, από όλη την Ελλάδα. Τα ποιήματα υποβλήθηκαν ανώνυμα και αξιολογήθηκαν από τετραμελή κριτική επιτροπή, η οποία τα βαθμολόγησε.  

Συγχαίρουμε θερμά τη Φερενίκη και της ευχόμαστε αυτή η διάκριση να αποτελέσει το έναυσμα για να καλλιεργήσει δημιουργικά το ποιητικό της ταλέντο.

Αυτό είναι το ποίημά της, που έλαβε τη διάκριση:

«Γυναίκα»

Νούφαρο είναι εύοσμο
στην ασημένια λίμνη,
που το περιστοιχίζουνε
και το φιλούν οι κύκνοι.

Ίρις είναι τα μάτια της
που μοιάζουν σαν αστέρια,
εβένινα έχει τα μαλλιά
κι αγαλματένια χέρια.

Καλόκαρδη και χαρωπή
με τη ζεστή ματιά της
με το γλυκό χαμόγελο
την άδολη αγκαλιά της.

Ήρα και λίγο θα ΄τανε,
ίδια η Αφροδίτη,
είναι θεά του Απόλλωνα
άνασσα του πλανήτη.

φωτογραφία: https://www.pexels.com/el-gr/photo/4218697