Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Την Πέμπτη 11/04/2024 στον χώρο του αμφιθεάτρου, πραγματοποιήθηκε δίωρη ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ”. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου ενημερώθηκαν από τον κ. Γεώργιο Τσάπαλο, Νοσηλευτή στην 6η ΥΠΕ, ο οποίος μέσω της εξαιρετικής παρουσίασης με ερωταπαντήσεις που ενέπλεξαν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, έδωσε τις βασικές οδηγίες για θέματα όπως την εξασφάλιση της ασφάλειας του χώρου, την προσέγγιση και την εκτίμηση του θύματος, την κλήση βοήθειας, τις θωρακικές συμπιέσεις, τις αναπνοές-εμφυσήσεις, την πλάγια θέση ασφάλειας, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε χώρους συνάθροισης κοινού κ.ά.

Στη συνέχεια ο κ. Τσάπαλος έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν την τεχνική ΚΑΡΠΑ, υπενθυμίζοντας ξανά και ξανά την αλληλουχία ενεργειών που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν. Ο εκπαιδευτής δεν μας πρόσφερε μόνο πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την ΚΑΡΠΑ, αλλά και μας ενέπνευσε να γίνουμε καλύτεροι στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τσάπαλο για την παρουσίασή του και την επιμονή του να μας εξοπλίσει με τις γνώσεις που μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε κρίσιμες στιγμές.   

Υπεύθυνη υλοποίησης της δράσης στο σχολείο: Παναγιώτα Βασιλοπούλου, ΠΕ87.02

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Πατσιαλού, ΠΕ89.01