Ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη των διατροφικών διατραχών

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Τη Δευτέρα 05/02/2024 στον χώρο του αμφιθεάτρου, πραγματοποιήθηκε δίωρη ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη των διατροφικών διατραχών από το Κέντρο Διαχείρισης Εμφύλων Ανισοτήτων “Εριφύλη”. Η “Εριφύλη” είναι από τους πιο δραστήριους οργανισμούς στην Πάτρα με άμεση στόχευση τη διαχείριση των έμφυλων ανισοτήτων και της έμφυλης βίας προληπτικα και αποκαταστατικά.

Η ενημερωτική συνάντηση με τίτλο “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου” είχε ως θέμα την πρόληψη των διατροφικών διατραχών, την κατανόησή τους και την διαχείρισή τους υπό το πρίσμα των έμφυλων στερεοτύπων.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου ενημερώθηκαν από:
τον κ. Βασίλη Μάρκου, Ιδρυτικό μέλος, Δικηγόρος, Aπόφοιτος Τμήματος Φιλοσοφίας, MSc Βιοηθική,
την κα Σταυρούλα Κορδέλλα, Project Coordinator-Μέλος, Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανογράφος PhD, και
την κα Φρειδερίκη Παναγιωτοπούλου, Ψυχολόγος.

Η δράση “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου” υλοποιείται με την υποστήριξη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Υπεύθυνη υλοποίησης της δράσης στο σχολείο: Παναγιώτα Βασιλοπούλου, ΠΕ87.02