Βιωματικό Εργαστήριο Κεραμικής στο ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών

5EPALΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΝΕΑ, Πολιτιστικά

Την Τρίτη 23/01/2024 πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο κατασκευής κεραμικών διάρκειας τριών ωρών στον χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις κ.κ. Νικούλα Κουγιά, Αρχαιολόγο-Διδάκτορα Τμ. Γεωλογίας ΠΠ και Χρυσάνθη Βανταράκη, Εικαστικό, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας- Πρόεδρο Ένωσης Εικαστικών Πάτρας.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιμορφωτικής υποστήριξης του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Κεραμικής «Πλάθουμε με τα χέρια… Ψήνεσαι;», το οποίο υλοποιείται από τη ΔΔΕ Αχαΐας διά του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Γ. Βλάχου, σε συνεργασία με τη Δ.Π.Ε. Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ), το Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού – ΚΕΡΑΜΟΣ του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.

Από το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας, στο επιμορφωτικό εργαστήριο συμμετείχαν μαθήτριες της ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, με την εκπαιδευτικό τους κα Κωνσταντίνα Πατσιαλού, που υλοποιούν το εγκεκριμένο πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα: «Αναδυόμενες Εντυπώσεις / Relief Impressions», το οποίο εντάσσεται στο παραπάνω Τοπικό Πολιτιστικό Δίκτυο.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και επιμορφωτές του εργαστηρίου για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν να κατασκευάσουμε αντικείμενα από πηλό. Τα κεραμικά παρέμειναν στον χώρο του ΜΕΤ ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία τους, προκειμένου να οδηγηθούν σε ειδικούς φούρνους και να ψηθούν, και κατόπιν να επιστρέψουν στους δημιουργούς τους!

Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός
Κωνσταντίνα Πατσιαλού, ΠΕ89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών