Ενημερωτική συνάντηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Την Τετάρτη 06/12/2023 στον χώρο του αμφιθεάτρου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου και ο Βουλευτής Αχαΐας και Ιατρός Καρδιολόγος κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου ενημερώθηκαν από τον κ. Δημήτριο Κανελλόπουλο, Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», και τον κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλο, προπονητή του σωματείου.

Το σωματείο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 από μία ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με αθλήματα προσαρμοσμένα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Σκοπός και σημαντικό καθήκον για το σωματείο, είναι να ενημερώνει τους συνανθρώπους μας για την αναπηρία, την αυτόνομη διαβίωση και τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία μέσα από δράσεις σε σχολεία, με εκδηλώσεις μέσα στην πόλη και ενημερωτικές ημερίδες σε όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Γιατί να βλέπω το πρόβλημα και να μη βλέπω τη λύση;

Με αυτό το ερώτημα, ο κ. Κανελλόπουλος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους!

Τέλος, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από την κα Σοφία Τσιλιμάγκου, Εκπαιδευτικό ΠΕ87.09 Βρεφονηπιοκόμων και ΠΕ23 Ψυχολόγων, Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, αναφορικά με τις κατηγορίες της Αναπηρίας, τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και τις πολιτικές για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία.

Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Το μόνο που μετρά είναι να μην τα παρατάς.

Από ομιλία του Steven Hawking, το 2016, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.