Συμμετοχή στον 24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ”

5EPALΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ

Οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 5ου ΕΠΑ.Λ. Πάτρας, έχοντας κατακτήσει τα εργαλεία του σχεδιασμού (σκίτσα, σχέδια ορθών προβολών, αξονομετρικά), έλαβαν μέρος στον 24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ”, που προκηρύχθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου και της “Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας”.

Εμπνεύστηκαν και επεξεργάστηκαν τις ιδέες τους δημιουργώντας οκτώ φωλιές. Για την κατασκευή επέλεξαν ποικίλα υλικά, τα οποία μετασχημάτισαν με φαντασία, ευρηματικότητα, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας τη φύση με τα “γλυπτικά” τους δημιουργήματα ώστε να ενσωματώνονται με αρμονία σ’ αυτήν.

 Άλλωστε από ένα απλό σχέδιο αρχίζουν όλα…

Οι φωλιές κρεμάστηκαν σε δέντρο του αύλειου χώρου του σχολείου, στο πλαίσιο προσομοίωσης με τις πραγματικές συνθήκες, αφού αυτές δεν θα επιστραφούν στις διαγωνιζόμενες, αλλά θα αναρτηθούν στο Πάρκο Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Αντώνη Τρίτση” του Δήμου Ιλίου. 

Την ομάδα αποτελούν οι μαθήτριες: Ζολώτα Μαρία, Κεφάλα Ελένη, Παπανικολάου Σωτηρία, Σπηλιωτοπούλου Σοφία, Τάντουλα Ελένη.

Συντόνισε η εκπαιδευτικός: Σταμπουλή Ιωάννα, ΠΕ81 Αρχιτεκτόνων.