Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Τεχνικής στην κατηγορία Καλλιτεχνικής Σύνθεσης, στους 6ους Πανελλήνιους Μαθητικούς – Καλλιτεχνικούς Αγώνες!

5EPALΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των 6ων Πανελλήνιων Μαθητικών – Καλλιτεχνικών Αγώνων, που διοργάνωσε το 2ο ΕΠΑΛ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, με θέμα «Φως, Σκιά, Διαφάνεια: Δημιουργοί χώρων & Αφηγητές μύθων».

Είναι μεγάλη η χαρά για το Α΄ Βραβείο Τεχνικής, στην κατηγορία Καλλιτεχνικής Σύνθεσης, που απέσπασε η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, Παρασκευή Γαλάνη! Θερμά συγχαρητήρια για την έμπνευση, την αρτιότητα, την αισθητική και τη δημιουργικότητα του σχεδιασμού της.

Οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες για το σχολικό έτος 2022-23, απευθύνθηκαν στους μαθητές και στις μαθήτριες όλης της χώρας, από τη Β΄ τάξη του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των ΕΠΑ.Λ. και τη Γ΄ τάξη όλων των ειδικοτήτων του εν λόγω τομέα. Η παροχή ευκαιριών για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της αισθητικής αντίληψης και των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στους/στις μαθητές/τριες, αποτελούν κεντρικούς στόχους των Προγραμμάτων Σπουδών των μαθημάτων του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των ΕΠΑ.Λ.

Οι μαθητές/τριες μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή στις κάτωθι τρεις κατηγορίες-διαγωνισμούς:

  • Καλλιτεχνικής Σύνθεσης
  • Φωτογραφίας
  • Σκίτσου-Γελοιογραφίας-Κόμικς

Από το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας, συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Γαλάνη Παρασκευή, Διαμαντοπούλου Μαρία, Ζολώτα Μαρία, Κεφάλα Ελένη, Παπανικολάου Σωτηρία, Σπηλιωτοπούλου Σοφία, Σταυροπούλου Παρασκευή και Χρονόπουλος Χρήστος. Δημιούργησαν τις παρακάτω υπέροχες φωτογραφικές-καλλιτεχνικές συνθέσεις τους, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και την αγάπη προς τις Εφαρμοσμένες Τέχνες!

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και τα μέλη της επιτροπής για τη βράβευση της μαθήτριας. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες, τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους Αγώνες, από όλα τα σχολεία, και που με τις δημιουργίες τους συμβάλλουν στην ανάδειξη του έργου των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Υπεύθυνη για την καθοδήγηση των μαθητών/τριών του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας: Πατσιαλού Κωνσταντίνα ΠΕ89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών.

Ιδέα-Οργάνωση-Συντονισμός των Αγώνων: Δ. Αργυροπούλου ΠΕ89 01 του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. (Έγκριση ΙΕΠ 8571/08-07-2022 & έγκριση ΥΠΑΙΘ Φ10α/100130/Δ4 10-08-2022 & συναίνεση του ΣΕΕ Εφαρμοσμένων Τεχνών κ. Π Φατσέα & της Ένωσης Εκπ/κών Εφαρμοσμένων Τεχνών).