Συμμετοχή στον Διαγωνισμό «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου»

5EPALΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου», που διοργανώθηκε από το Τμήμα
Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το έργο LIFE 4 POLLINATORS (https://www.life4pollinators.eu/) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η απεικόνιση των σχέσεων ανθέων με άγριες μέλισσες ή άλλους επικονιαστές (σφήκες, σκαθάρια, μύγες, πεταλούδες κ.ά.) που απαντούν στην ελληνική φύση, σε κήπους, και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, μέσα από τη ματιά των μαθητών/τριών. Ειδικός μαθησιακός σκοπός ήταν η ικανότητα παρατήρησης και διάκρισης, από μέρους των μαθητών/τριών, των τύπων επικονιαστών και ανθέων, των σχέσεων μεταξύ αυτών, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την σημαντικότατη αυτή σχέση οικολογικής αμοιβαιότητας.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν οκτώ μαθητές/τριες από τη Β΄ και τη Γ΄ Τάξη του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Ειδικότητας Γραφικών Τεχνών, και συγκεκριμένα:

  • από τη Β΄ Τάξη: 1. Ζολώτα Μαρία, 2. Κεφάλα Ελένη, 3. Παπανικολάου Σωτηρία, 4. Σπηλιωτοπούλου Σοφία και 5. Τάντουλα Ελένη.
  • από τη Γ΄ Τάξη: 1. Γαλάνη Παρασκευή, 2. Διαμαντοπούλου Μαρία και 3. Πανόπουλος Νικόλαος.

Συνολικά, στον Διαγωνισμό συμμετείχε ένας αναπάντεχα υψηλός αριθμός μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία απ’ όλη την Επικράτεια: 3100 μαθητές και 305 σχολεία! 

Οι μαθητές/τριες του σχολείου δεν απέσπασαν κάποιο βραβείο, ωστόσο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις δημιουργίες τους, οι οποίες ήταν εξαιρετικές ως προς την περιγραφή, την τεχνική αρτιότητα, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα! Η συμμετοχή τους φανερώνει όχι μόνο την ανάγκη της δημιουργικής έκφρασης, αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη σημαντικότατη σχέση των ανθέων με τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές, καθώς και την φρέσκια ματιά με την οποία οραματίζονται έναν κόσμο φιλικό προς αυτά τα πλάσματα.

Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Πατσιαλού Κωνσταντίνα – ΠΕ89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών

Δείτε το λεύκωμα με τα ζωγραφικά έργα των μαθητών/τριών του σχολείου μας εδώ.

Δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εδώ.