2o Βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Η Νέα Γενιά Έρχεται το Κάπνισμα Φεύγει”!

5EPALΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ

Σημαντική διάκριση για 2 μαθήτριες του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας, οι οποίες απέσπασαν το 2ο Βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την πρόληψη του καπνίσματος Η Νέα Γενιά Έρχεται το Κάπνισμα Φεύγει, που διοργάνωσε το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Ο -εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα». Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Η νέα γενιά έρχεται το κάπνισμα φεύγει».

Η επιτροπή αξιολόγησε 760 συμμετοχές από μαθητές/τριες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Ειδικών Σχολείων, Α’, Β’, και Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ).

Οι μαθήτριες της Α Τάξης ΕΠΑΛ, Αγγελακοπούλου Χρυσή και Ζολώτα Μαρία, εργάστηκαν ομαδικά και απέσπασαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία της Α Τάξης Λυκείου, για το έργο τους με θέμα “Ερχόμαστε… σε μια ζωή χωρίς καπνό”.

Το 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο καλωσόρισε ο Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, κύριος συντονιστής της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE και επίσημος εκπρόσωπος (focal point) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για το κάπνισμα στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP).

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή.

Το Συνέδριο συντόνισε η Ευαγγελοπούλου Βάσω, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων SMOKEFREEGREECE.

Το βραβείο στις μαθήτριες του σχολείου μας απένειμε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στις μαθήτριες για τη διάκρισή τους και την εμπνευσμένη δημιουργία τους, μέσα από την οποία έστειλαν το δυνατό τους μήνυμα και εξέφρασαν την επιθυμία τους για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα.

Δείτε τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο εδώ.

Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Πατσιαλού Κωνσταντίνα – ΠΕ89.01 Γραφιστικής