10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Την Παρασκευή 29/09/2023 στον χώρο του αμφιθεάτρου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τον εορτασμό της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του
ατόμου, ενημερώθηκαν από την προσκεκλημένη κα Χαρά Αναστασοπούλου, Νοσηλεύτρια-Λογοθεραπεύτρια, Medical Executive Coach, καθώς και την κα Σοφία Τσιλιμάγκου, Εκπαιδευτικό ΠΕ87.09 Βρεφονηπιοκόμων και ΠΕ23 Ψυχολόγων, Σύμβουλο Σχολικής Ζωής.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε τη διπλής σημασίας ημέρα, καθώς η 29η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε το 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Στόχος της ημέρας είναι η υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Με αφορμή και την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η κα Αναστασοπούλου έδωσε το μήνυμα της ημέρας “Ασκηθείτε και ακούστε την καρδιά σας”. Επιπλέον, παρουσίασε τα οφέλη της σωματικής άσκησης, καθώς και τους κανόνες για μία ασφαλή σωματική άσκηση.

Στη συνέχεια, η κα Τσιλιμαγκου τόνισε τα πνευματικά-ψυχολογικά οφέλη που πηγάζουν από τη φυσική υγεία και τη σωματική άσκηση, όπως η ενίσχυση της αυτοπειθαρχίας, ο υγιής τρόπος εκτόνωσης, η αύξηση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, η μείωση του άγχους, η καλή λειτουργία του εγκεφάλου και η πνευματική απόδοση.

Η εικόνα του άρθρου αποτελεί λεπτομέρεια της αφίσας που δημιουργήθηκε από τη μαθήτρια Πετσάλη Αδρονίκη, και η οποία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας με θέμα «Η άσκηση είναι φάρμακο», που διοργάνωσε το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς». Δείτε περισσότερα εδώ.