Ενημερωτική συνάντηση για το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Τη Δευτέρα 18/09/2023, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του αμφιθεάτρου, ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας. Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν για το Φεστιβάλ από τον κ. Αντώνη Χαροκόπο, Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.). Το Φεστιβάλ ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του με σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει το σπουδαίο έργο των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κα Βασιλική Κολυπέρα, επισκέπτρια υγείας, η οποία ενημέρωσε για το Τριήμερο Αιμοδοσίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Η κα Κολυπέρα έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την εθελοντική αιμοδοσία και, απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών/τριών, ευαισθητοποίησε το κοινό για τη σημασία αυτής της ανώδυνης και ακίνδυνης πράξης, που δωρίζει ελπίδα και ζωή. Τη δική της εμπειρία, αναφορικά με την αιμοδοσία, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους η κα Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως κορυφαία πράξη προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας θα λάβει χώρα στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων Πατρών, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023.