Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής «ΚΑΝ’ ΤΟ ΣΩΣΤΑ»

5EPALΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Την Τρίτη 14/03/2023, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής «ΚΑΝ’ ΤΟ ΣΩΣΤΑ» από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας, κας Θωμοπούλου Ιωάννας, με την ευγενική χορηγία της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.».

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο μέρη, ένα θεωρητικό, με εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζήτηση, και ένα βιωματικό, κατά το οποίο οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικές με την απόσπαση προσοχής, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, τη χρήση ζώνης ασφαλείας κ.ά.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” και συγκεκριμένα τους κ. Δημήτρη Χατζηδοπαυλάκη, Ευστάθιο Σταθαρά και την κα Αφροδίτη Γκαμπούρη.

Το θεωρητικό μέρος πραγματοποιήθηκε από τον Υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς”, κ. Χατζηδοπαυλάκη, που με την εξαιρετική-διαδραστική εισήγησή του, καθήλωσε το κοινό. Στην έναρξη της εισήγησης σημείωσε για τις αλήθειες που θα παρουσίαζε, οι οποίες δυστυχώς δεν γίνονται γνωστές, όπως για παράδειγμα τα δυσάρεστα στατιστικά για την Ελλάδα του 2022, σύμφωνα με τα οποία: 635 συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν θανάσιμα, 636 συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν σοβαρά και 12.553 συνάνθρωποί μας τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η βιωματική εκπαίδευση στηρίχθηκε στη χρήση ειδικού εξοπλισμού – προσομοιωτών που διαθέτει το
Ινστιτούτο, όπως οι προσομοιωτές ανατροπής, πρόσκρουσης, μέθης κ.ά.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς”, που με το όραμά τους για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», έχει ως σκοπό να ασκήσει επιρροή στην κοινωνία για την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας και την ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο.